Courtois 78 minutter fra sin egen rekord

Thibaut Courtois spillede en flot kamp i gårsdagens 2-0-sejr over Alavés, og med endnu et rent bur er belgieren med 457 minutter uden at lade mål gå ind nu kun 78 minutter fra at slå sin egen rekord på 533. Alavés havde ellers nogle nærgående forsøg, herunder et forsøg på overlæggeren, men hvad der ellers kom inden for målrammen fik Courtois afværget på fremragende vis.

De mange rene bure betyder, at Courtois bringer sig endnu tættere på at hente Zamora-trofæet.
Der er blevet scoret 18 gange på ham i 32 kampe, hvilket giver et gennemsnit på 0,56 mål lukket ind per kamp, og det er sjettebedst i La Ligas historie.

Mandag spiller Real Madrid på udebane imod Granada, og hvis Courtois holder rent bur igen, er det sjette gang i streg, hvilket ikke er sket siden 2007-08-sæsonen. Ovenikøbet er han på vej til at gentage sin succes fra Atlético Madrid i 2013-14-sæsonen, hvor han vandt både La Liga og Zamora-trofæet. Dengang lukkede han 24 mål ind på 34 kampe og holdt rent bur 20 gange, hvilket han kan udligne ved at holde rent bur i to ud af de sidste tre kampe imod Granada, Leganés og Villarreal.

Seneste artikler...

Annonce