Zidane kan forsvare ligatitlen som første Real Madrid-træner i 32 år

Real Madrid må siges at gå ind til den kommende sæson som favoritter til igen at vinde det spanske mesterskab, og lykkes det, vil Zinedine Zidane blive den første træner i 32 år, der genvinder ligaen med Real Madrid. Faktisk er der kun fire cheftrænere i klubbens historie, som har opnået den bedrift.

Legendariske Miguel Muñoz er naturligvis én af dem, og spanieren er da også den mest succesfulde cheftræner i La Ligas historie. Af Real Madrids 34 ligatitler, blev ni vundet med Muñoz i spidsen, og heraf blev fem vundet i streg imellem 1961 og 1965. Spanieren trak sig tilbage i 1974, og hans afløser, Milan Miljanic, er også en af de fire cheftrænere i Real Madrids historie, der har forsvaret en ligatitel, da mesterskabet blev kørt i hus i både 1975 og 1976.

I 1977 endte Real Madrid på en skuffende niendeplads, og i den forbindelse forsøgte man sig med klubbens tidligere spiller, Luis Molowny, som cheftræner, og under hans ledelse vandt man de næste to ligatitler. Den fjerde cheftræner til at forsvare ligatitlen var Leo Beenhakker, der blandt andet havde den famøse Quinta del Buitre-kvintet i truppen og vandt tre på stribe imellem 1987 og 1989.

Andre trænere som José Villalonga og Vicente del Bosque har vundet to ligatitler, men disse var ikke på stribe. Sidste gang man forsvarede ligatitlen, var tilbage i 2008, men dengang var det Bernd Schuster, der gentog Fabio Capellos præstation fra sæsonen forinden.

Hvis Real Madrid vinder ligaen i denne sæson, bliver Zidane den blot niende træner til at vinde mindst tre La Liga-titler. Listen toppes af førnævnte Muñoz (ni ligatitler), som følges af Johan Cruyff og Helenio Herrera (fire) samt Molowny, Beenhakker, Pep Guardiola, Enrique Fernández og Ferdinand Daucik (tre).

Seneste artikler...

Annonce