... ting der ikke må slutte ...

Benzemas scoring i overtiden var med både afretning, tackling og viljestyrke - meget symbolsk for det Madrid-hold, der nu er ene om rekorden for fleste kampe uden nederlag.

 

Madrid spillede efter et forrygende fodboldkamp 3-3 i Sevilla, men avancerer alligevel i Copa del Rey efter en af de fodboldkampe, der definerer det brasilianske begreb ’joga bonita’, hvor Sevilla i bund og grund ikke fortjente at ryge ud, og hvor man blev mest ked af det, da hele forestillingen var forbi.

Kampforløbet blev som ventet.

Et Sevila-hold, der ofrede både førstefødte og families arv på alteret i jagten på avancement overfor et Real Madrid-hold, der led lidt for meget af de mange ændringer, som Zidane havde lavet forud for opgøret.

Sevilla hjemme i Andalusien er altid en stor mundfuld, og når man så endda vælger at forære en scoring væk tidligt væk, som Danilo gjorde med et hovedstød i eget net, så bliver opgaven ikke ligefrem lettere. For selvmålet gav Sevilla blod på tanden, og rystede Real Madrid, der i store dele af opgøret også var på hælene. Følelsen af at Los Merengues konstant var et par skridt bagefter blev ikke mindst fremprovokeret af et hjemmepublikum, der var tændt som en kinesisk forretningsmand i Amsterdam, og som konstant lagde pres på Real Madrid og på fremragende Undiano Mallenco, der holdt en fornem linje kampen igennem.

Zidane og trænerstaben skal dog glæde sig over, at man havde føringen på 3-0 fra første kamp, og da Asensio i starten af anden halvleg udlignede til 1-1 efter et fornemt sololøb, så var den sidste grad af frygt fjernet fra gæsterne. For nu skulle Sevilla score fire gange mere for at gå videre, og det troede de færreste på. End ikke en flot scoring fra debutanten Jovetic eller et fejlagtigt anerkendt mål til Vicente Iborra ændrede på den følelse, selvom Sevilla mod slutningen af kampen havde optræk til de scoringer, der ville gøre rigtigt ondt. De udeblev, og så kunne Ramos på frækkeste vis konvertere et af fodboldhistoriens dummeste straffesparkforseelser til scoring.

I overtiden fik Benzema med hiv og sving udlignet – af kosmetisk betydning for kampen – men af enorm betydning for klubbens selvforståelse. For nu er rekorden for flest kampe uden nederlag blandt Spaniens bedste hold alene om at indehaves af Los Blancos, der med de 3-3 rundede 40 opgør i træk. Ganske enkelt imponerende og et synligt bevis på, at klubben så mere end rigtigt, da man valgte, at ansætte Zidane i chefsædet.

Selvsamme Zidane bør dog isoleret set kigge på aftenens kamp og holde dem op mod sine rotationsprincipper, for måske frisindet og ’alle skal være med mentalitet’ fik en tand for meget mod en så god modstander som Sevilla, der har trods alt har adresse til Spaniens måske sværeste udebane. I hvert fald kunne det der endte med triumf under lidt andre omstændigheder sagtens være endt som en decideret fiasko.

Heldigvis krydser Madrid og Sevilla allerede klinger søndag igen, hvor Spaniens to bedste hold mødes i La Liga. Nok en gang i Sevilla. Og nok en gang i en heksekedel, hvor et tidligt mål til hjemmeholdet kan antænde et sandt inferno. Denne gang til ære for to hold, hvor antallet af de helt store stjerner er en del større end denne aften.

Sevilla – Real Madrid 3-3 (1-0)
1-0 Danilo (10, selvmål’), 1-1 Asensio (48’), 2-1 Jovetic (53’), 3-1 Iborra (77’), 3-2 Ramos (83’, straffespark), 3-3 Benzema (90+3’)

Samlet: Sevilla – Real Madrid 3-6

Sevilla
Soria – Rami, Lenglet, Mercado – Sarabia, Kranevitter, Iborra (65’, Vitolo) – Escudero, Ben Yedder, Vietto (55’, Nasri), Correa (44’, Jovetic)

Real Madrid
Casilla – Marcelo, Ramos, Nacho, Danilo – Kroos, Casemiro – Asensio, Lucas (64’, Carvajal) – Mariano (58’, Kovacic, Morata (75’, Benzema)

Gule kort: Mercado, Iborra, Jovetic (Sevilla) Casemiro, Lucas, Kovacic, Casilla, Marcelo (Real Madrid)

Dommer: Undiano Mallenco

Kampens spiller: Kroos – var vel nærmest den eneste, der holdt niveau?

Kampens detalje: Asensios sololøb frem mod 1-1-målet.
Kampens badebold: Danilo. Av. Av. Av.

Seneste artikler...