Referat: Når helvede bryder løs

Tre mål. Selv på en halvdårlig aften. Portugiseren er efterhånden mere 9'er end 7'er.

Det hele startede så smukt. En skøn, skøn tifo over den sydlige del af Bernabeu er ofte et tegn på en storslået aften i det nordøstlige Madrid. Der ventede dog ingen let opgave, mod selveste Bayern München i det som uden tvivl kan anses som giganternes kamp i europæisk fodbold.

Det hele startede lovende med et enormt arbejdsraseri fra Isco, fansenes darling som endelig fik chancen fra start, aldrig blev det dog til mål i en første halvleg, som ellers bød på et hav af afslutninger fra hjemmeholdet og indlæg fra udeholdet. Selvom Toni Kroos forsøgte og forsøgte og forsøgte mod sit gamle mandskab i første halvleg, så måtte begge hold altså gå til teen uden en scoring. Efter en halvleg som bød på flere store chancer, et tempo som var storkampen værdigt og en masse uskarphed i de afgørende situationer.

Hvad første halvleg ikke havde i mål og aktion, det havde anden halvleg. Et klodset selvmål af Sergio Ramos afløste en ellers stærk udligning af Cristiano Ronaldo efter en fremragende Casemiro-aktion. Alt dette fulgte i kølvandet på Lewandowskis straffesparksscoring, sat sikkert ind, men dømt ligeså usikkert af dagens morgendagens Louis Nielsen-kunde, Viktor Kassai.

Der var faktisk ikke noget at sige til at jeres referatskribents 1-årige datter på dette tidspunkt kortvarigt vågnede med et mareridt. For da Casemiro få minutter senere gik alt for hårdt til Arjen Robben, burde brasilianeren, der det ene øjeblik fremstår som verdens bedste midtbanespiller, og det næste som en teknisk dårlig serie 3-spiller, have modtaget sit andet gule kort.

I stedet blev det Arturo Vidal som blev sendt bort. Den iltre chilener med det alt for hurtige hår gik ind i en nærkamp med indskiftede Asensio, spillede bolden og så herefter rødt. En situation som helt sikkert både får Pique til tasterne og i de mere seriøse fodboldkredse blot vil putte brænde på bålet i diskussionen om videodommere. Et forkert dømt straffe, et særdeles tyndt, et forkert rødt kort og et manglende rødt kort var altså status efter 2x90 minutter i kvartfinalen af verdens største turnering.

Inden dette helvede, skyldes det at blive nævnt, at Real Madrid var nærmest konstant nedspillet efter pausen, til stor frustration for hjemmeholdets publikum. Således var Marcelo tilbage og redde den på stregen, mens Bayern i flere omgange hamrende bolden rundt om Navas’ træværk. Selvfølgelig havde Real Madrid også sine chancer – i særdeleshed før pausen, men man må erkende, at det inden udvisningen i særdeles høj grad stank af et europæisk deroute for hjemmeholdet.

Heldigvis har Real Madrid dog en spiller som gang på gang har afgjort store kampe. Cristiano Ronaldo. Han fik af kampens ringe dommere lov at stå offside. Sådan en mulighed forpasser verdens bedste ikke, selv på en dårlig dag. I anden halvleg af forlængelsen blev det endda til en kasse mere, da Marcelo genialt lagt op til portugiseren endnu engang.

Resten er historie og det ændrer Asensios kosmetiske scoring ikke på. Syv CL-semifinaler i træk. Endnu muligheden for at genvinde trofæet med de store ører som første hold nogensinde og rigeligt til at fylde morgendagens sportsaviser.

Gule kort:
Vidal, Xabi Alonso, Hummels, Robben (Bayern München)
Casmiro(Real Madrid)

Røde kort: Vidal

Real Madrids hold: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Isco(Lucas, 71’), Casemiro, Kroos(Kovacic 114'), Modric; Benzema(Asensio, 64’), Cristiano Ronaldo
Bayern Münchens hold: Neuer; Lahm, Hummels, Boateng, Alaba; Robben, Alonso(Müller, 75’, Thiago, Vidal, Ribery(Costa, 71’); Lewandowski(Kimmich, 88’)

Kampens spiller: Cristiano Ronaldo. Længe var han kandidat til dagens badebold. Men scorer man tre mål i en CL-kvartfinale, så fortjener man også anerkendelse.
Kampens badebold: Modric. Ikke decideret ringe, men skaber bare ikke det samme som tidligere og fylder ikke pokkers meget når man er under pres.
Kampens detalje: Stående ovationer til en legende, Xabi Alonso.
Kampens samtaleemne: Hvad kan man gore med den nuværende trup for ikke at overlade spillet til modstanderne i store dele af de svære kampe? Det er i sig selv ikke Real Madrid værdigt at gøre på hjemmebane.