Fundación Real Madrid fylder 20 år

Fundación Real Madrid fylder i disse dage 20 år og siden starten i 1997 har mere end 800.000 børn og unge i hele verden nydt godt af klubbens velgørenhedsarbejde og mere præcist har man været til stede i mere end 75 lande med fodboldskoler og lignende.

 

I sine første år fungerede Fundación Real Madrid som et center for indhentning af dokumentarisk materiale om klubben og i dag har man indsamlet og katalogiseret mere end 248.000 dokumenter og lignende om klubben, som fortæller historien om verdens mægtigste klub.

 

I sæsonen 1999/2000 kom de første skoler i Madrid-området og i dag er der i alt 47 fodboldskoler i Spanien, mens man har omkring 300 skoler i 74 lande på de 5 kontinenter og der er tale om fodboldskoler, hvor børn og unge samtidig får en hverdag med sport og indlæring i klubbens værdier og i dag er der omkring 40.000 elever om året på skolerne.

 

Ud fra ideen om fodboldskoler skabte man en metodologi, som fra 2008 blev til de Clínics, som hvert år oprettes i mange lande, heriblandt i Danmark, hvor Madridista.dk gennem mange år har været med til at udbrede kendskabet og udlodde konkurrencer om pladser på disse og i alt deltager mere end 85.000 børn og unge hvert år i disse Clínics verden over.

 

Fundación Real Madrid lægger et stort arbejde i at gøre det til en rettighed for børn verden over at få adgang til at dyrke sport og herigennem lære om solidaritet, inklusion og integration og skabe en mere lige verden for de alleryngste.

 

Og det er ikke kun i fodboldens verden, at man agerer. Fra 2009 fik man også skoler for basketball og i dag har man 19 projekter i Spanien, mens man har 3 skoler kørende i udlandet og mere end 700 elever og heriblandt har man også kørestols-brugere.

 

Fundación Real Madrid er flere gange blevet hædret for sit store sociale arbejde, som er så dybt indgroet i klubbens værdier, at spillerne i både fodbold- og basketball-afdelingen forpligter sig til at deltage i diverse arrangementer og møde børn og unge.

 

Udover arbejdet med børn og unge er Fundación Real Madrid også impliceret i nødhjælps-arbejde og har ved flere lejligheder bistået i brændpunkter verden over, som for eksempel efter det forfærdelige jordskælv i Haiti for nogle år siden og i diverse konflikter på det afrikanske kontinent og blandt initiativerne er den kendte Corazón Classic Match, hvor klubbens veteraner hvert år spiller opvisningskamp mod andre veteranhold og hvor pengene ubeskåret går til projekter rundt omkring i verden. Herudover arrangerer man også koncerter og meget andet.

 

I anledning af 20 års-jubilæet har man iværksat en række arrangementer, som løber af stablen fra den 28. september, hvor man har en stor billed-udstilling i æreslogen på Estadio Santiago Bernabéu, hvor man dokumenterer sit store sociale arbejde på verdensplan.

Seneste artikler...

Annonce