Benzema: Jeg er ekstremt motiveret over det ansvar, der hviler på mig

Karim Benzema er fyldt med overskud for tiden, og nyder tilværelsen i Real Madrid.

Det såkaldte 'Tertulia Magazine', der har hjemme på Real Madrid TV, havde i denne uge fornøjelsen af at have Karim Benzema i studiet til en lille snak om sin tid i Real Madrid.

Og for at toppe kransekagen blev Benzema akkompagneret af Xabi Alonso og Alvaro 'Grande' Arbeloa, der havde nogle fine ord med til deres tidligere franske holdkammerat. 

Madridista.dk bringer her de vigtigste elementer fra Tertuila Magazines fine interview med Real Madrids franske angrebsstjerne:

- Jeg har det fantastisk i denne klub, og jeg håber, at det fortsætter mange år endnu. Jeg er altid glad, når jeg er på banen. Jeg er bedst, når jeg har bolden ved fødderne, og jeg forsøger at score mål, ligesom jeg også søger at sætte mine medspillere op til scoringer. Jeg har det godt fysisk, og det ses på mit spil på banen, hvor det går godt i øjeblikket. Jeg er motiveret og opsat på at spille en stor sæson. Denne sæson er skelsættende for alle i klubben. Vi er så småt ved at finde vores identitet, vi spiller som et hold såvel offensivt som defensivt, og så har vi også lidt mere held med os foran mål end tidligere på sæsonen.

Motivation:

- Folk forlanger altid mere af mig. Flere mål og flere assists, men som angriber er det ikke noget nyt, fordi Madrid er den bedste klub i verden. Det motiverer mig til at have et fantastisk år, hvilket er vigtigt. Tidligere havde vi Cristiano, men han er her ikke længere til at score målene, så nu hviler der mere ansvar på mig. Jeg er ekstremt motiveret og forberedt på det. 

200 mål:

- Det glædede mig at nå den milepæl. Når jeg kigger tilbage, tænker jeg på alt det, jeg har ofret og opnået i Madrid. Mit spil har ikke ændret sig, jeg scorer flere mål nu, fordi jeg befinder mig i positioner på banen, som er mere gunstige. Vi vil fortsætte med at søge mange mål, fordi med mål er titlerne aldrig langt væk.

Anfører:

- Det betyder meget at være en af holdets anfører. Sergio er nummer et og han er fantastisk for os i den rolle, han har været en holdets ledere i lang tid. Vores opgave er at hjælpe de unge spillere og snakke med vores holdkammerater samt trænere. 

Fodboldfilosofi:

- Jeg elsker det hurtige kombinationsspil med få berøringer. Man er nødt til at have evnen til at spille hurtigt og bevare roen, afhængig af omstændighederne i den enkelte kamp og modstanderen. Man skal hele tiden være i bevægelse, kombinere med sine holdkammerater og udnytte rummene... vi spiller fodbold for at gøre fansene glade.

Fire Champions League-titler:

- Vi spiller for at vinde titler. Det bliver ikke større end Champions League, som kræver det ypperste. Disse kampe mod store modstandere er så krævende. Vi arbejder hårdt for at have en chance for at vinde Champions League og andre turneringer. Champions League er meget svær at vinde og jeg er ikke sikker på, at der nogensinde kommer et hold, som er i stand til at gentage vores bedrift. Man er nødt til at være så dedikeret og træne hårdt for at nå det niveau - at være blandt de allerbedste. 

Da vi vandt La Décima, var jeg ekstremt stolt. Det var en svær kamp og Sergios mål var glædeligt øjeblik for os allesammen. 

La Decimotercera:

- Det var en af mine bedste præstationer i en Madrid-trøje. Det mål (hvor Karius assisterer, red.) var ikke så nemt, som det så ud. Det handlede ene og alene om fornemmelse, hvilket er et afgørende element for en angriber.

Solari:

- Som træner, ligesom Zizou, var han også en god spiller for Madrid. Han besidder meget viden og har en fodboldfilosofi, der baserer sig på boldbesiddelse med hurtig, men alligevel rolig, angrebsfodbold. Han er fantastisk træner for os.

Sergio Ramos og Bale:

- Sergio er en leder, vores kaptajn. Han er et eksempel for os alle og han scorer tilmed også mål. Han er en god straffesparksskytte og det er ideelt for os. Bale er en formidabel spiller med en utrolig fart og spark. Han bringer en masse kvalitet med sig, han er en stjerne, en unik spiller.

Casemiro, Odriozola og Vinicius 

- Casemiro er altid på plads i kæderne mellem forsvar og angreb. Han er utrolig stærk, og vi savner ham rigtig meget, når han ikke er på banen. Odriozola er ung, hurtig og dygtig, hvilket er godt for holdet. Vinicius er ung, men meget god. Han har en vidunderlig førsteberøring og er meget hurtig. Han har tiden foran, men han er allerede fantastisk.

Personlig besked til fansene:

- Jeg håber, de vil blive ved med at støtte os, så vi kan fortsætte med at vinde ting sammen i år. Vi har brug for alle mand, Hala Madrid!

Xabi Alonso om Benzema:

- Jeg elsker den måde, han spiller fodbold og spiller sammen med sine holdkammerater på. Jeg mener, at han af de bedste det sidste årti. Han er spektakulær spiller, den type som jeg gerne ville have som holdkammerater og som spiller i al almindelighed. Han er ikke en typisk 9'er i boksen, han er meget mere i sit spil end bare det. Han går ned i banen, frigøre rum... det giver spillet langt mere dybde. Når Karim spiller godt, spiller holdet godt.

Alvaro Arbeloa om Benzema:

- Jeg har altid været stor fan af Karim, han er så svær at markere, hvilket jeg har lidt mange gange under træning. Når man kigger på Karims statistikker og ser på, hvem han blander sig med, går det op for en, at han er en legendarisk spiller for Real Madrid og i fodbold generelt. Han er en 10'er i det hele på banen. Han har været lidt mere selvisk foran målet i år, i ordets bedste forstand, og afsluttet flere af de angreb, han selv har startet. Vi ser en mere moden Karim, som snakker med de unge spillere og giver dem råd med på vejen. Han er et forbillede og vi stolte over, at han er en af os.

Seneste artikler...