Referat: Celta Vigo - Real Madrid 0-1, LaLiga EA Sports, 3. spillerunde

Real logo 241118

Real Madrid skulle fredag aften forsøge at fortsætte den gode sæsonstart, man har fået via to udesejre, da man besøgte Balaídos i Vigo, hvor Celta ventede.

Galicierne havde i ugens løb rundet 100 år som klub, og allerede efter 2 minutter så det ud som om, at hjemmeholdet skulle holde en rigtig god fest. Celta havde en dødbold, som Kepa boksede ud på kanten af feltet, hvor Fran Beltrán stod klar til at afslutte. Afslutningen blev dog rettet af, af norske Jørgen Strand Larsen, som troede han havde bragt sit hold foran.

Scoringen blev dog annulleret for en noget tynd forseelse, begået netop af Jørgen Strand Larsen mod Kepa.

Ikke så lang tid efter målet måtte Vinícius udgå med en skade, som man kun kan håbe på ikke er af alvorlig karakter. Uden ham var Real Madrid nemlig tammere end en Golden Retriever i et parcelhuskvarter.

Joselu fik den utaknemmelige opgave at afløse Vini Jr., og det var i dag mere end vanskeligt for den spanske angriber. Efter 42 minutter havde han bolden i mål efter en flot aflevering fra Jude Bellingham, men uheldigvis var han 3 meter offside.

Man endte således første halvleg med ét skud på mål, mens man havde masser af boldbesiddelse.

Ved 2. halvlegs start skiftede man formation, så Rodrygo lå mere til venstre og Fede Valverde mere til højre. Rodrygo skal have ros for at forsøge, og han havde da også flest driblinger i kampen (8), men det blev sjældent rigtig farligt for hverken brasilianeren eller Real Madrid.

I det 62. minut havde Fede Valverde en stor mulighed, men uruguayaneren sparkede en meter forbi målet fra 8-9 meters afstand.

Der skulle dog kun gå en lille håndfuld minutter før Real Madrid fik sportens største chance. Jude Bellingham sendte Rodrygo i dybden med en perfekt aflevering, Rodrygo tog et træk forbi Celta-keeper Villar, der nedlagde ham.

Klokkeklart straffespark til Real Madrid, men Villar reddede Rodrygos spark.

Da det begyndte at se allermest sort ud, dukkede han dog op igen, ham vi efterhånden har lært at stole på. Toni Kroos sparkede et hjørnespark ind i panden på Joselu, der forlængede til Jude Bellingham, der bragte Real Madrid foran med sit fjerde sæsonmål.

Kampens spiller: Den kommer nok til at dele vandene i dag, men jeg giver den til Aurélien Tchouaméni, som spillede en sublim kamp på den defensive midtbane. Sikker i sine defensive aktioner, elegant i sine offensive. Han blev pillet ud i det 63. minut, og min kæbe lå på gulvet, da jeg så det. 63 ud af 64 afleveringer var succesfulde, og 7 af dem var ind på modstanderens banehalvdel. Og så var der lige den rabona, dér… Han skal spille hver gang.

Kampens badebold: Han får reddet æren med en assist til sidst, men Joselu spillede ikke nogen god kamp. Han ramte en medspiller på 7 af 14 afleveringer og så generelt malplaceret ud.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: På den positive side har Real Madrid maksimumpoint efter tre udekampe. Det er tilfredsstillende. På den negative side er Vinícius Jr. skadet, og hvis det er andet end en kortvarig pause til ham, så er Real Madrid i alvorlige problemer. Fordi man kan vel dårligt forestille sig, at der bliver hentet endnu en angriber med individuelle kvaliteter i dette transfervindue.