Ancelotti: Det er mit ansvar, når holdet ikke gør det godt

Carlo Ancelotti skulle ud i noget af et forklaringsarbejde efter El Derbi-nederlaget i går. Er man interesseret i Ancelottis forklaring, så følger det her. Overordnet om kampen sagde han:
- Vi startede ikke godt. Vi forsvarede os ikke godt, vi var skrøbelige i vores forsvar, og vi var ikke skarpe nok. Da de kom foran 2-0, spillede de den kamp, de ønskede at spille, forsvarede sig meget godt og søgte hurtige kontraangreb. De gjorde det bedre end os.

Om sit mærkværdige formationsskift med fem midtbanespillere i startelleveren:
- Formationen ændrede sig ved, at vi startede med diamanten med Modrić som en angribende midtbanespiller og to angribere, Bellingham og Rodrygo. Joselu spillede ikke, fordi jeg ønskede at have mere kontrol over bolden med tilstedeværelsen af en ekstra midtbanespiller. Bellinghams offensive position ændrede sig ikke. Det var ikke et spørgsmål om, hvem der spillede, men snarere defensiv skrøbelighed, som vi ikke havde oplevet i de første kampe. I seks kampe havde vi kun indkasseret tre mål, og på 45 minutter scorede de tre imod os. Vi var skrøbelige. Det kan siges uden problemer. Det var ikke en god aften.

Om igen at have indkasseret tidlige mål:
- Det er et emne, vi allerede har snakket om, og som vi vil fortsætte med at diskutere. Det er vigtigt. Fire gange har modstanderne taget føringen tidligt, og tre gange er vi kommet tilbage. I dag var vi tæt på at komme tilbage, men ved 3-1 sluttede kampen. Mod slutningen af første halvleg gjorde vi det godt, men 3-1 var for meget at forsøge at indhente.

Om Real Madrids forsvar:
- Jeg vil ikke gå ind i diskussionen om individuelle præstationer. Jeg siger bare, at vi ikke forsvarede os godt. Holdet var ikke kompakt, især i første halvleg, og Atlético udnyttede det. De tre mål lignede hinanden. Det lykkedes dem at adskille centerforsvarerne, som ikke var godt placeret i feltet. Vi var ikke kompakte på nogen af de tre mål.

Ancelotti insisterede på kun at snakke om de defensive problemer på trods af, at Real Madrid for det meste var nødsaget til at forsøge sig med sporadiske langskud i den anden ende af banen. Ancelotti sagde:
- Atlético er et af de bedste forsvarshold, ikke kun i Spanien. De er meget godt organiserede og stærke i duellerne. Det er ikke nemt at finde plads. Vi forsøgte udefra straffesparksfeltet, og vi manglede lidt effektivitet. Problemet var ikke i offensiven men i defensiven. Vinicius kunne ikke score i de sidste tre kampe. Rodrygo prøvede, og i dag var han farlig nogle gange, men når pladsen er begrænset, er det sværere for alle. Indtil nu har vi manglet lidt effektivitet, men vi har vundet seks kampe ved at score mål.

Angående beslutningen om at bænke en ellers velspillende Tchouaméni, der i øvrigt kun har spillet fuld tid i holdets to første kampe i sæsonen, sagde Ancelotti:
- Jeg prøvede at tilføje lidt mere kontrol på midtbanen og give Tchouaméni en pause, da han havde spillet mange kampe, inklusive for landsholdet.

Om udskiftningen af Modric, der endte med at ligne en ofring på det taktiske alter for at dække for sin egen forfejlede opstilling:
- Vi peger ikke fingre ad nogen. Jeg synes, at det ville være lidt for meget at pege fingre ad Modrić. Han havde ligesom sine holdkammerater ikke en god kamp. Jeg prøvede at tilføje mere højde i angrebet for at spille mere med indlæg, da vi var bagud.

Til spørgsmålet om hvorvidt han ville have gjort det anderledes i retroperspektiv lød svaret:
- Det er et godt spørgsmål. Måske kunne jeg have gjort det bedre. Det er ret klart. Når holdet ikke gør, hvad det skal, er det mit ansvar. Men jeg har brede skuldre, det er ikke et problem.

Seneste artikler...