Optakt: Barcelona – Real Madrid, LaLiga, 11. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid og Barcelona mødes her til eftermiddag i historiens 255. officielle Clásico. Det er Barcelona, der har hjemmebanefordelen, når verdens største klubopgør for første gang skal spilles på Estadi Olímpic Lluís Companys på Montjuic-bjerget, hvor catalonierne har hjemme i denne sæson.

 

Det bliver ottende gange i sæsonen for Barcelona, at de spiller på deres lånestadion, og hidtil er det blevet til lutter sejre, mens de i øvrigt ikke har tabt en eneste kamp i sæsonen. Det er dog blevet til tre uafgjorte på udebane, og derfor ligger Real Madrid ét point foran i tabellen, på trods af at man tabte med 3-1 på udebane i sæsonens første store LaLiga-udfordring i form af Atlético Madrid.

Der er mange ting, der er som det plejer, når Real Madrid og Barcelona møder hinanden. Der er mere på spil end kun pointene i tabellen, og de to hold ligger stadig enormt tæt i deres indbyrdes El Clásico-historie. Real Madrid står på 103 sejre, Barcelona har vundet 100, mens 51 er blevet uafgjort. Til netop denne Clásico er der dog også et par nye ting at tage fat i.

For det første er Florentino Pérez ikke taget med til kamp som følge af nogle idiotiske udtalelser fra en talsmand for Barcelonas bestyrelse om Vinícius samt den igangværende Negreira-sag. Men derudover er der også lagt op til et opgør med en lang række Clásico-debutanter. Hos Real Madrid får Kepa, Bellingham, Joselu og måske Fran García deres første Clásico-minutter. Ja, faktisk har Brahim Díaz heller aldrig fået et minut på banen imod Barcelona. For Barcelona bliver der, hvis de får spilletid, Clásico-debut til Oriol Romeu, Cancelo, Félix, Iñigo Martínez og Gündogan samt akademispillere som Lamina Yamal og Fermín López, der har gjort det godt hidtil i sæsonen.

Der kommer altså masser af nye ansigter i Clásico-forstand på banen i dag, og denne Clásico bliver også den første i umindelige tider uden nogle af de helt tunge drenge rent historisk. Sergio Busquets forlod denne sommer Barcelona som spilleren med flest El Clásico-optrædener i historien med 48 styks, mens Real Madrid sagde farvel til Benzema, der har spillet fjerdeflest Clásicos og scoret fjerdeflest mål. Barcelona sagde også farvel til Jordi Alba, og dermed skal vi efterhånden langt ned ad listerne for at finde de nuværende spillere i de to klubber med flest Clásicos på CV’et. Og faktisk er otte ud af ti at finde i Real Madrid. Top-10 ser nemlig således ud: Modric med 31 Clásicos, Carvajal og Kroos (25), ter Stegen (21), Sergi Roberto (20), Valverde, Vázquez og Vinícius (14), Courtois (13) og Nacho (12).

Endnu mere markant bliver det, når vi ser på spillerne med flest mål i det store klubopgør. Vinícius og Valverde fører nemlig med tre mål hver efterfulgt af Vázquez og Ferran Torres med to samt en håndfuld spillere med ét hver. Der er altså langt op til Benzemas 16 Clásico-kasser og endnu længere til Messis 26.

Når kampen fløjtes i gang i dag, bliver der samtidig skrevet et nyt kapitel i det interne opgør mellem Xavi og Carlo Ancelotti, hvor førstnævnte hidtil har trukket det længste strå. Statistikkerne for Ancelotti over for Xavis Barcelona siger tre sejre og fire nederlag, og selvom det ikke er katastrofalt dårligt, bliver det en kende værre, hvis man nuancerer billedet en smule. Eksempelvis tæller 3-0-nederlaget i venskabs-Clásico’en i USA denne sommer ikke, og dertil var den ene af de tre sejre egentlig en skuffende oplevelse, da man skulle ud i ekstratid for at slå et elendigt kørende Barcelona-hold i den spanske Super Cup tilbage i januar 2022. Omvendt er faktum også, at sidste gang, de to hold spillede en officiel kamp, var det netop på Barcelonas hjemmebane, hvor Real Madrid storsejrede med 4-0. Der er altså noget at revanchere for Barcelona og en bølge at ride videre på for Real Madrid.

Hvordan det går, når sæsonens første Clásico løber af stablen, kan du følge med i på Tv2 Sport X, når der er kampstart klokken 16:15.

Real Madrids forventede hold: Kepa, Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga, Valverde, Tchouaméni, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinícius

Seneste artikler...