Ancelotti ikke afvisende over for januar-indkøb: Kigger efter gode muligheder

Logo Realmadrid 010101

På papiret er det intet højdepunkt i kalenderen, at Real Madrid i morgen aften slutter 2023 af med en udebanekamp imod Alavés, men grundet Real Madrids nuværende situation kom Carlo Ancelotti alligevel ind på nogle saftige emner på dagens pressemøde.

 

1. ”Spillerne fortjener æren for efterårets resultater”

Først og fremmest skulle han evaluere sæsonen hidtil, og her valgte Ancelotti på klassisk Carlo-manér at give sine spillere al kreditten:

- Vi vil fortsætte den gode dynamik fra de seneste kampe, hente de tre point og afslutte 2023 godt. Dette er en meget kompliceret tid på sæsonen. Heldigvis kan jeg takke spillerne for at få det til at fungere. Det er ikke fordi, vi gør noget særligt. Vi skal finde på nogle ting, men det særlige er, hvad dette hold formår på sådan et svært tidspunkt.

At spillerne formår at kæmpe sig igennem efteråret med flotte resultater trods de mange skader, har naturligvis meget at gøre med Ancelotti, der skaber et sundt miljø, som spillerne trives i. Men selv vælger han på karakteristisk ydmyg facon at sende roserne videre til spillerne. Klasse.

2. Målmandsdebatten, der aldrig stopper

At Kepa kun har spillet én ligegyldig kamp imod Union Berlin siden sin skade kan tyde på, at Lunin nærmer sig status som midlertidig førstemålmand. Ancelotti er dog ikke færdig med at rotere på den position, hvor et hold har allermest brug for ro og tillid til holdets sidste skanse:

- Begge (Lunin og Kepa, red.) gør det rigtig godt, og vi er meget tilfredse. Lunin har gjort store fremskridt og har vist stor sikkerhed, og Kepa har opretholdt sit vanlige, høje niveau. Jeg vil gerne belønne dem begge. Kepa starter i morgen, og i den anden halvdel af sæsonen tror jeg, at jeg vil vælge en af de to.

Det kan godt være, at dette er en del af den mandskabsbehandling, vi roser Ancelotti så meget for, men om det er sportsligt smart at rotere så meget på keeperposten er mere tvivlsomt. Lunin har gjort det forrygende og har været i klubben i efterhånden mange år, mens Kepa har gjort det godkendt og med stor sandsynlighed er fortid til sommer. Det virker som en tæt på gratis beslutning bare at gå med den ene, når ingen af de to har den store anciennitet eller profil i truppen. Men som Ancelotti siger, så vælger han (”tror han”) den ene i det nye år. Vamos Lunin.

3. Om januars transfervindue: Hvis der er en god mulighed, tager vi den

Der skulle naturligvis snakkes om Real Madrids centerbacksituation og behov for en erstatning, og at dømme ud fra Ancelottis udtalelser er det nok smart at handle. I hvert fald sagde han om Tchouaméni, der er udset som nyt tredjevalg til midterforsvaret:

- Han kan ikke lide at spille som midterforsvarer, ligesom Camavinga ikke kan lide det. I en nødsituation har han gjort det godt som forsvarer, og han ved, at hvis der opstår en nødsituation, vil han spille der én eller to gange. Men hans fremtid i Real Madrid er som defensiv midt, og det ved alle.

Hvis Tchouaméni får lovning på kun at skulle spille der ”én eller to gange”, må og skal Real Madrid vel handle, hvis ikke Nacho og Rüdiger skal spille tæt på samtlige minutter i resten af sæsonens kampe? Ancelotti var heller ikke afvisende for at kigge sig om efter en løsning:

- Vi har talt med klubben, og vi vil vurdere det i de kommende dage. Vi har tid, fordi januarvinduet slutter den 31. Vi vil forsøge at finde den bedst mulige løsning, men indtil videre er der ingen hast (…) Hvis der er en mulighed, som vi synes er god, vil vi tage den.

Hvis dette er, hvad Ancelotti har fået at vide af klubben, har Pérez og co. naturligvis enhver mulighed for at lukke ned for en handel med argumentet, at ”muligheden ikke er god”. Men kan man ikke godt tyde et ønske hos Ancelotti om at få styrket positionen? Især med ovenfornævnte udtalte om Tchouaméni in mente… Men hvad der så er en ”god” mulighed, og hvor langt klubben vil gå for at forstærke sig, bliver spændende at se. Ancelotti lukker i hvert fald ikke ned for diskussionen på samme måde, som det ellers altid bliver gjort i disse år omkring januars transfervindue.

4. Militão tilbage til februar – en tand for tidligt?

Ancelotti blev spurgt ind til de tre tragiske korsbåndsskader, som Real Madrid er blevet ramt af til holdets startende defensive akse. Efter at have forklaret hvor uheldigt det var, og at det ikke drejede sig om overbelastning på samme måde som med muskelskader, rundede han af med en omtrentlig tidshorisont for Militão og Courtois’ tilbagevenden:

- Vi må se, hvad der sker i den anden halvdel af sæsonen. I marts eller april kan man måske forestille sig, at Militão eller Courtois kan vende tilbage, hvis alt går godt med deres genoptræning.

Vi har dette nedslag med, fordi der har floreret rygter om, at Militão angiveligt skulle være klar allerede til februar. Men at dømme ud fra Ancelottis udtalelse skal vi altså vente en måned eller to længere, hvilket også er et mere realistisk sigte, hvis man ikke skal forhaste sig.

Seneste artikler...