Real Madrid Femenino cementerede status som Spaniens næstbedste hold

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid Femenino spillede her til formiddag en svær kamp, da man på udebane skulle møde Liga F’s nummer tre, Levante. Selv ligger Real Madrid nummer to, så det var et opgør mellem de hold, der i øjeblikket kæmper om at være Spaniens bedste hold ud over naturligvis altdominerende Barcelona.

Første halvleg var en svær en for Real Madrid, ikke mindst fordi hjemmeholdet Levante kom foran allerede efter fem minutters spil på et flot hovedstødsmål af Gabi Nunes. Real Madrid kæmpede med at finde modsvaret i en låst affære, men undervejs kunne man dog sagtens have fået et straffespark, da Olga Carmona blev fældet i feltet, men dommeren fløjtede det ikke og gav i stedet gult til en Real Madrid-træner ude på trænerbænken for brok. Carmona lå i øvrigt på venstrekanten i stedet for på sin vante venstreback, idét Sofie Svava ligesom Caroline Møller Hansen havde fået en startplads.

I pausen blev Møller Hansen pillet ud til fordel for Maite Oroz, der med sin fine teknik gik væsentligt bedre med i spillet på positionen som hængende angriber bag Naomie Feller. Og i anden halvleg begyndte Real Madrid da også hurtigt at sætte sig på tingene og spille sig til en masse gode muligheder. Udligningen kom efter nogle fine kombinationer, hvor Feller til slut kunne sparke en flad bold tilbage i feltet, som Real Madrids alderspræsident, Claudia Zornoza, kunne møde i bagrummet og sparke flot op i det lange hjørne. Andet ligamål i sæsonen for den centrale midtbanespiller.

I samme ombæring valgte Alberto Toril at skifte Feller, Svava og Athenea del Castillo ud til fordel for Signe Bruun, Linda Caicedo og Hayley Raso, og især de sidste to gjorde sig godt bemærket. Real Madrid sad på det hele, og lynhurtige Raso viste sig som en større trussel end Athenea, og Real Madrid endte også med at komme foran. Det var Caicedo, der tog bolden til sig i feltet, tog et par fine driblinger bagud og derefter sparkede bolden flot i det nære målhjørne.

Real Madrid-keeper Misa Rodríguez måtte i slutningen af kampen diske op med en flot dobbeltredning, men ellers var der ingen kvaler for Real Madrid. Og i det 86. minut fik Caicedo også scoret sit andet mål, da hun efter et godt drev op ad banen sparkede bolden lige midt i målet, men grundet Levante-keeperens mystiske placering, strøg den ind. To minutter senere kunne Oroz snuppe en fejlaflevering fra en af Levantes midterforsvarer og sparke bolden i nettet til 4-1. Derfor ændrede det heller ikke på noget, at Levantes Leire Baños scorede på et flot langskudsmål i kampens døende minutter.

4-2-sejren betyder, at Real Madrid har ni point op til Barcelona, der har en kamp i hånden, og 14 point ned til Levante. Der resterer seks kampe at spille.

Real Madrid Femeninos hold: Misa, Robles, Rocío, Ivana, Svava (Raso, 67’), Abelleira, Zornoza (Olofsson, 87’), Athenea (Caicedo, 67’), Møller Hansen (Oroz, 46’), Carmona, Feller (Bruun, 66’).